Eljaröds socken 1651 – 2017 Invånare-gårdar-torp-hus

Släkt- och hembygdsforskaren Acke Eriksson i Eljaröd släppte i juli månad 2017 ovanstående ”bibel” för alla Eljarödsforskare. Det var en solig och varm dag i Eljaröd och när jag anlände var det redan en lång kö av intresserade, som väntade på sin tur att köpa den förbeställda boken. Vi väntade alla gärna ute i solskenet i det härliga ljudet av sång och musik från jazzorkestern som underhöll oss med klassiska jazzlåtar.

Jag har både Eljaröds- och Andrarumsanor på min farfars, farmors och morfars sida och Acke Eriksson har med den här förnämliga bokvolymen på mer än 550 sidor inspirerat mig till att våga ta språnget att forska på anorna i de här ”omöjliga” socknarna där stora delar av det traditionella kyrkoarkivet har brunnit upp. Boken är väldigt väldisponerad och lätt att hitta i tack var en systematisk ordning på gårdarna, torpen och husen i socknen, som kombinerats med samtliga invånares namn i kronologisk ordning samt därtill ett personregister i slutet av boken, som hjälper ovana Eljarödsforskare att hitta en ingång till vart invånarna historiskt har bott i socknen.

Tack vare den här boken tillsammans med Andrarumsforskaren Gert Lagerstedts två bokvolymer om Andrarums socken har jag kommit åtskilliga generationer bakåt i något, som jag för sex månader sedan hade betraktat som en omöjlig återvändsgränd att forcera. Ett stort tack till Acke Eriksson för den värdefulla kulturgärning, som Du utfört för oss som är intresserade av invånarna i Albo härad. Jag rekommenderar varmt den här boken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.